Explorăm aleile istoriei la Packwood House | Vlog de duminică cu National Trust

Alin

Întrucât am găsit o portiță de evadare, în această duminică ne-am pornit să filmăm un nou vlog. Unul în care vom explora alături de tine aleile Packwood House, o casă-muzeu aflată în prezent sub administrarea National Trust.

Te invit așadar, pentru câteva minute, să pășești alături de noi prin locuri încărcate de istorie. Vizionare plăcută și nu uita, dacă ai pentru noi sugestii, le așteptăm într-un comentariu.

Casa de la Packwood, inițial construită în jurul anului 1570 de familia Fetherston, reprezintă un amestec fascinant de stiluri Jacobean și Edwardian. Sub îndrumarea lui Graham Baron Ash, care a donat proprietatea în 1941 către National Trust, casa a fost transformată într-un vis Tudor, reflectând pasiunea lui Ash pentru tradiție și colecționare.

Vizitatorii încep explorarea prin Intrarea Leamington, trecând prin Sala Interioară, odată intrarea principală în era Fetherston. Camera de Desen, creată prin adăugarea unui perete despărțitor și cândva parte a Sălii Interioare, găzduiește obiecte comemorative ale vizitei Reginei Mary din 1927. Sala de Mese, cunoscută pentru cinele ‘posh’ și atmosfera sa spectrală, adăpostește argintării care marchează perioada lui Ash ca Șerif al Warwickshire.

Sala de Intrare, remodelată extensiv în stil Tudor, conduce spre Galeria Lungă, un spațiu aparent autentic Tudor, deși construit în anii 1930. Aceasta găzduiește unele dintre cele 26 de tapiserii ale colecției. Marele Hol, cândva un grajd pentru vaci, este acum locul unde Ash a organizat evenimente deosebite, inclusiv vizita Reginei Mary.

La etaj, Dormitorul Reginei Margaret, numit astfel după patul presupus a fi folosit de Regina Margaret de Anjou, și Dormitorul Reginei Mary, decorat în onoarea vizitei acesteia, atrag atenția vizitatorilor. Baia Ireton, luxoasă și ornamentată cu plăci Delft antice, reflectă gustul rafinat al lui Ash.

Colecția Packwood House include ferestre de sticlă colorată impresionante, datând din secolul al XVI-lea, alături de alte obiecte fascinante. Casa, cu o istorie bogată și un amestec unic de stiluri, invită vizitatorii să descopere fiecare colț plin de povești și tradiții.

Adresa: Packwood Lane, Lapworth, Warwickshire, B94 6AT

Website: Packwood House