Ascensiune Spectaculoasă la 807 Metri: Pico de la Zarza, Vârful Suprem al Fuerteventurei

Alin

Updated on:

Pico de la Zarza, situat pe insula Fuerteventura, este cel mai înalt vârf al acestei insule, ridicându-se la o înălțime impresionantă de 807 metri.

Această drumeție nu este doar o provocare fizică, ci și o oportunitate de a descoperi frumusețea naturală a insulei, oferind priveliști spectaculoase și o experiență de neuitat. În acest articol, îți voi împărtăși detalii despre această drumeție remarcabilă pe care am filmat-o pe 29 mai 2024, surprinzând cadre autentice de pe traseu.

Punct de Plecare: Morro Jable

Locația și parcarea

Drumeția către Pico de la Zarza a început din Morro Jable, un oraș pitoresc situat pe coasta sudică a insulei Fuerteventura. Am parcat mașina lângă stația de betoane, un loc convenabil care oferă acces direct la traseu. Morro Jable este cunoscut pentru plajele sale superbe și atmosfera relaxată, fiind un punct de plecare ideal pentru această aventură montană.

Pregătiri pentru drumeție

Înainte de a începe traseul, am făcut câteva pregătiri esențiale. Am verificat echipamentul, am luat suficiente provizii de apă și gustări energizante și am asigurat că am toate cele necesare pentru filmarea traseului. Este important să fii bine pregătit pentru a te bucura pe deplin de această drumeție.

Alegerea Celui Mai Bun Traseu

Căutare și analiză pe Google

Pentru a alege cel mai bun traseu către Pico de la Zarza, am efectuat o căutare detaliată pe Google. Am analizat diferite opțiuni, ținând cont de dificultatea traseului, timpul necesar și punctele de interes de-a lungul drumului. Traseul ales de mine a oferit o combinație excelentă de provocare și frumusețe naturală, fiind mai puțin frecventat decât alte rute.

Decizia privind punctul de plecare

După analiza opțiunilor disponibile, am decis să încep traseul de la stația de betoane de lângă Morro Jable. Aceasta a fost o alegere strategică, oferind un acces rapid și direct la poteca montană. În plus, zona de parcare era sigură și ușor de găsit – Calle Dulcinea, 102P, 35625, Las Palmas, Spania

Descrierea Traseului

Terenul inițial

Traseul către Pico de la Zarza începe cu un drum de macadam care urcă treptat către vârf. Acest segment inițial este relativ ușor, permițându-ți să te acomodezi cu ritmul drumeției și să te bucuri de primele priveliști ale peisajului.

Tranziția la poteca montană

Pe măsură ce avansezi, drumul de macadam se transformă treptat într-o potecă de munte mai abruptă și mai provocatoare. Această tranziție adaugă un plus de aventură traseului și te aduce mai aproape de natura sălbatică a insulei.

Beneficiile unui traseu mai puțin frecventat

Unul dintre aspectele care m-au atras la acest traseu a fost faptul că este mai puțin frecventat decât alte rute populare. Aceasta oferă o experiență mai liniștită și izolată, permițându-ți să te conectezi cu natura și să te bucuri de peisajele spectaculoase fără aglomerație.

Distanța și Durata

Distanța totală

Lungimea totală a traseului este de aproximativ 10 kilometri dus-întors. Aceasta include segmentul de drum de macadam și poteca montană, oferind o combinație variată de terenuri și peisaje.

Timpul estimat de drumeție

Durata drumeției variază în funcție de ritmul fiecăruia, dar, în general, poate dura între 4 și 5 ore. În cazul meu, am făcut mai multe opriri pentru a filma și a fotografia, astfel încât să pot surprinde autenticitatea și frumusețea traseului.

Experiența personală și opririle pentru filmare

Pe parcursul drumeției, am realizat mai multe opriri pentru a filma și a fotografia peisajele impresionante. Aceste pauze nu doar că au permis captarea unor cadre autentice, dar au oferit și ocazia de a mă bucura de priveliștile uimitoare și de a mă odihni înainte de a continua.